Приче из Банијске куће

СДФ је основан 1991. као коалиција проминентних Срба и Хрвата чији је заједнички циљ био спријечити рат и наћи политичка рјешења у српскохрватском конфликту. Организација је значајно ојачала и стекла већи утјецај у друштву у посљедњих 15 година, откад је постала кључни имплементацијски партнер УСАИД-у и УНХЦР-у.

Да се боље разумијемо

СДФ је основан 1991. као коалиција проминентних Срба и Хрвата чији је заједнички циљ био спријечити рат и наћи политичка рјешења у српскохрватском конфликту. Организација је нуклеус из које су се развиле све друге постојеће институције и организације Срба у Хрватској. Данас је СДФ једна од највећих и најзначајнијих непрофитних невладиних организација у Хрватској и регији. Организација је значајно ојачала и стекла већи утјецај у друштву у посљедњих 15 година.

Деведесете

СДФ је основан 1991. као коалиција проминентних Срба и Хрвата чији је заједнички циљ био спријечити рат и наћи политичка рјешења у српскохрватском конфликту. Организација је нуклеус из које су се развиле све друге постојеће институције и организације Срба у Хрватској. Данас је СДФ једна од највећих и најзначајнијих непрофитних невладиних организација у Хрватској и регији.