Nismo konzervativna udruga

Pozivajući se na Zakon o medijima, udruga Femrevolt obratila nam se sa zahtjevom za ispravkom informacije objavljene 24. prosinca 2021. u tiskanom izdanju Nade, u tekstu pod naslovom „Grad za kućni rad“, autorice Nine Čolović. Tekst Femrevoltovog zahtjeva donosimo u nastavku:

„U tiskanom izdanju podlistka časopisa Novosti Nada (kasnije i na portalu i Facebook stranici Novosti), objavljen je članak Nine Čolović pod nazivom „Grad za kućni rad“ u kojem se spominje udruga Femrevolt kao „konzervativna“.

Femrevolt je grassroots radikalno-feministička organizacija i to marksističkog usmjerenja, tako da je navedena tvrdnja ne samo u potpunoj suprotnosti s našim šestogodišnjim djelovanjem uz i kroz ljevicu (Radnička fronta, Socijalistička radnička partija Hrvatske, Radnički glas, etc), te protiv konzervativnih udruga poput one U ime obitelji, nego je u suprotnosti i s temeljnim odrednicama udruge kako je opisana u našem Statutu:

„Femrevolt je radikalno feministička udruga koja okuplja radikalne i srodne feministkinje i druge žene s ciljem edukacije o i izgradnji otpora svakom obliku opresije i eksploatacije. Femrevolt potčinjavanje i eksploataciju žena na temelju njihovog spola smatra historijskom osnovom svih drugih eksploatacijskih sistema, osobito kapitalizma (…) Femrevolt teži osnivanju radikalne feminističke stranke koja bi imala za cilj predvoditi borbu za oslobođenje žena i okupljanje za radikalnu društvenu promjenu spremnih pojedinki i organizacija i to na području Republike Hrvatske, bivše SFRJ, pa i šire.“

Još jednom, radi istinitoga informiranja javnosti, ističemo da je teza o Femrevoltu kao „konzervativnoj udruzi“ zlonamjerna i dezinformirajuća čime autorica vjerojatno pokušava diskreditirati progresivnu ljevičarsku argumentaciju i aktivizam naše udruge vezan uz temu članka, a koja je utemeljena na teorijskom sustavu pokreta Wages for Housework.“

piše Femrevolt