Radna akcija u Vrginmostu (‘Banija je naša kuća’)

U skladištu Srpskog narodnog vijeća u Vrginmostu organizirana je radna akcija slaganja prehrambenih, higijenskih i dječjih paketa za banijsko stanovništvo stradalo u potresima. Spakovano je oko 1000 paketa koje će aktivisti SNV-a, u okviru akcije ‘Banija je naša kuća’, dijeliti po terenu u narednim danima.

Pakete je pakovalo pedesetak mladih ljudi iz Slavonije, Baranje, Srijema, sa Korduna, iz Banja Luke, Zagreba, Prigorja, Dalmacije, Istre i sa Banije. Dio njih bio je na Baniji odmah nakon potresa. Popravljali su krovove, izvlačili stvari iz porušenih kuća, dijelili humanitarnu pomoć, prijavljivali štetu, dojavljivali potrebe, smijali se i plakali s ljudima koji su to ovdje navikli raditi i kad imaju sve i kad bez svega ostanu.

U akciji su učestvovali članovi Akademskog udruženja srpske omladine ‘Josif Runjanin’ iz Vukovara, omladinske organizacije SDSS-a u Vukovaru i Omladinske mreže Srba u Hrvatskoj.

Velika humanitarna akcija Srpskog narodnog vijeća ‘Banija je naša kuća’ i dalje traje. Prikupljaju se hrana, higijenske potrepštine, vozila, građevinski material, novac, stvari za djecu, bijela tehnika, namještaj, gumene čizme i još mnogo toga. Na stranicama SNV-a nalaze se svi detalji akcije.