Ката 2024.

Започета је друга генерација СДФ-ове школе за друштвено-политичко оснаживање жена КАТА. На пријаву се одазвало 35 жена, а њих 25 изабрано је за полазнице ове генерације

У периоду од 23.03. до 24.03.2024. године, одржан је први модул школе у Дарувару.

Суботу 23.03. обележило је уводно предавање и упознавање, затим радионица „Генерације феминизма“, предавање Маријане Стојчић и на крају друга радионица Нине Чоловић.

У недељу 24.03. одржана је трећа радионица под називом Зашто феминизам? чиме је успешно завршен први модул.

 

За викенд 27.04. и 28.04.2024 одржан је други модул 2. генерације школе за жене „Ката.“ Овога пута програм је одржан у Белом Манастиру у Барањској српској кући.

Суботу 27.04. обележио је уводни говор Јелене Мирић, затим се водила расправа на тему пројекције филма „3 до 22“ те  радиоица Јелене Радулов на тему „Радно право из женског угла.“

У недељу  28.04  приказан је кратки филм „ Плата за живот“ те је Ана Рајковић Пејић одржала предавање на тему „ Женско синдикално организирање- некада и сада“.

Други модул је успешно завршен радионицом Сање Крстановић на тему „Жене и рад“.

Трећи модул Кате одржао се 25. и 26.05 . у Врховинама и обухватао је теме траума жена у рату као и ментално здравље.

У суботу 25.05 предавања су одржале  Дора Зрински Петровић с темом  „Репродуктивно ментално здравље“,  Ведрана Бибић предавала је на тему „Нисмо ми криве“- од игле до савјетовање  или како се калила борба за побачај  и Лана Бобић која је  полазницама одржала предавање под називом „Насиље над женама“.

Полазнице ‘Ќате’ су другог дана 3. модула слушале предавње Милена Чалић Јелић с темом „Жене жртве рата“.

 

Четврти модул Кате одржао се  15. и 16.06  у Далмацији, у предивном  Обровцу.

4. Модул почео је интерактивним предавањем и радионицом Силване Јуришић Чеко и Сенке Секулић  „Интимна мапа – истраживање и откривање женског потенцијала“ након којег је предавач Амир Хоџић увео полазнице у  тему „Женска равноправност“.

Другог дана 4. модула полазнице су учествовале у интерактивној радионици  „Похвала спорости“ Анете Владимиров и Јасмине Мујкић.