8.mart-Dan žena

U Rijeci je kroz niz aktivnosti obilježen međunarodni dan žena, 8.mart, u organizaciji SKD Prosvjeta pododbor Rijeka,  županijskog vijeća srpske nacionalne manjine i Srpskog Demokratskog Foruma.

Program u Rijeci počeo je 04.03.2024.g.  koncertom gitariste svjetskog glasa, Emira Hota i Roberta Justinića. Prisutni su uživali u  r’n’r i blues klasicima, te u zvucima sevdalinki i starogradskih pjesama. Na sam 8. mart organizirana je  podjela cvijeća ženama, koje su se nakon programa priključile 8martovskom noćnom maršu kroz Rijeku.

Noćni marš u Osijeku i zajedničko hodanje pod parolom ,,Žena s glasom”, ove godine okupilo je nekoliko stotina ljudi koji su hodali ulicama Osijeka 08.04. u borbi za ženska prava. Srpski demokratski forum učestvovao je u šetnji.

Dana 09. marta održana je tradicionalna proslava u Kninu, više od  350 žena iz Šibensko-kninske i Zadarske županije prisustvovalo je ovom događaju. Ovogodišnja proslava je bila humanitarnog karaktera. Proslavu je organizirao Srpski demokratski forum i Srpsko narodno vijeće