Pilipenda kampuje – ljetni dječji kamp u Dalmaciji, 15. – 21.07.2024.

xr:d:DAFfscjzH98:3,j:44905144700,t:23041010

S ponosom najavljujemo naš novi projekt “Pilipenda kampuje” namijenjen djeci s područja Like, Korduna i Banije. Ljetni kamp “Pilipenda” uključuje sportske, rekreativne i kreativne aktivnosti, radionice i putovanja kojima će se djeci približiti Dalmacija kao zavičaj, srpski jezik i pismo, te kulturni i sportski sadržaji kojima se mogu vraćati kasnije u svojem školovanju i životu.

Ko se može prijaviti?
Kamp ‘Pilipenda’ namijenjen je djeci s područja Banije, Korduna i Like – starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u dobi od 13 do 17 godina, te njihovoj pratnji u slučaju posebne potrebe. Uz djecu, u kampu će biti smješteni i njihovi učitelji, pedagozi i organizatori, odnosno osoblje čiji je posao briga o djeci i programu kampa.

Cilj kampa
Cilj kampa je međusobno povezivanje djece iz različitih krajeva Republike Hrvatske te njihovo upoznavanje s bogatim kulturnim i vjerskim nasljeđem, tradicijama i običajima srpskog naroda s područja Like i Dalmacije.

Vrijeme održavanja kampa
Kamp će se održati u toplom ljetnom razdoblju sredinom mjeseca jula, od 15. do 21.07.2024.

Sadržaj kampa
Tokom trajanja kampa djeca će posjetiti okolne pravoslavne manastire, izvore rijeka te značajnije kulturne znamenitosti toga kraja. Uz sportsko-rekreativni dio koji uključuje posebno organizirano učenje tradicionalnog dalmatinskog sporta – balote, djeca će se učiti osnovama kampovanja, boravka i snalaženja u prirodi, prepoznavanja posebnosti krškog krajolika, sredozemne klime, biljnog i životinjskog svijeta, kuhinje, govora i svakodnevnih običaja. Na kraju boravka, organizatori će pripremiti veliko završno zabavno večer za svu djecu, domaćine i učesnike.

Briga o djeci
Djeci će biti osigurani topli, kuvani obroci i sva infrastruktura nužna za pristojan i ugodan boravak (sobe, prostori za rad, prijevoz, oprema). Svi segmenti kampa su besplatni za sve prijavljene učesnike – hrana, prijevoz, piće, korištenje opreme i sl. O djeci će se od 0-24 sata brinuti tim sastavljen od desetak profesora, pedagoga, organizatora, medicinskog osoblja i volontera, koji će zajedno s njima također biti smješteni u manastiru Krka.

Kako se prijaviti?
Prijave za kamp se podnose popunjavanjem obrasca na linku dolje. Sve pristigle prijave pregledat će nadležna komisija. Roditeljima će biti poslana informacija o tome jesu li djeca primljena. Vodit će se računa o tome da u kampu bude približan broj dječaka i djevojčica te da sve tri regije budu što ravnopravnije zastupljene. Prednost pri izboru imat će djeca koja pohađaju neki od manjinskih modela nastave, vjeronauk ili Program plus Srpskog narodnog vijeća. Rok za prijave je od  četvrtka 06.06. do nedjelje 16.06.2024.

 

link: https://forms.gle/Ba9bc7UkyyTSDnQPA