СДФ у посети америчкој савезној држави Минесоти

Делегација Српског демократског форума посетила је  америчку државу Минесоту  од 21.–29. маја прошле године. Тринаест чланова СДФ-а били су гости Правног факултета Универзитета у Минесоти, где их је поздравила професорица Правног факултета у Загребу Антонија Петричушић.

У Центару за људска права, на Правном факултету Универзитета у Минесоти,  слушали су предавања о питањима са којима се суочавају мањинске заједнице у Америци. Kроз састанке са професорима, студентима и обичним грађанима учили су о структури друштва значајно различитој од наше, о новој култури, обичајима, начину размишљања, урбанизму, односу према здрављу, храни, природи, мањинама, странцима, свакодневном животу. Невоље жена у америчком друштву, расна правда, имиграцијска политика, правна структура и начин живота били су стога примарне теме.

Део делегације одао је почаст Џорџу Флојду на трећој годишњици његове трагичне смрти.

Поред универзитета, чланови су имали прилику да посете и друге културне институције, те да упознају америчку културу из неког другог угла ( Институт за уметност у Минаполису (МИА), музеј Мил Сити).